601 Fotoğrafçı 2456 Fotoğraf İle “Kendine Kentine Saygı Duy”  İçin Yarıştı

601 Fotoğrafçı 2456 Fotoğraf İle “Kendine Kentine Saygı Duy” İçin Yarıştı

601 Fotoğrafçı 2456 Fotoğraf İle “Kendine Kentine Saygı Duy”  İçin Yarıştı

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından 2018 yılı lokomotif projesi olan “Kendine ve Kentine Saygı Duy” projesi kapsamında düzenlenen Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren ve sergileme hakkı kazanan eserlerin yer aldığı fotoğraf sergisi açıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Fuaye alanında düzenlenen sergi açılışına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve fotoğraf severler büyük ilgi gösterdiler.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği, Malatya Fotoğraf ve Sinema Sevenler Derneği ve Türkiye Fotoğraf Federasyonu işbirliğinde düzenlenen “Kendine ve Kentine Saygı Duy” Ulusal Fotoğraf Yarışmasına ülke genelinde 601 kişinin 2456 fotoğraf ile katıldığı yarışmada “Hayvanlara Merhametli Ol, Çevreni Temiz Tut, Yayalara Yol Ver, Kentine Sahip Çık, Engellilerin Hakkını Koru, Yeşili Koru, Suyu Tasarruflu Kullan, Kaldırımı Yayalara Bırak, Kent Mobilyalarını Koru, Yaşlılara Saygılı Ol, Gürültü Kirliliğine Engel Ol, Trafik Kurallarına Uy’ olmak üzere 12 ayrı temada 11 ayrı birincilik kazanan her bir esere 1000 TL,  geriye kalan 40 fotoğrafa da 250 TL sergileme ödülü verildi. 

Serginin açılışını yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından başlatılan “Kendine ve Kentine Saygı Duy” projesinin çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek proje kapsamında düzenlenen ulusal fotoğraf yarışmasına ülke genelindeki katılımın da memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Polat, proje kapsamında işlenen konuların toplumsal kurallar konusunda toplumda bir bilinç oluşturması noktasında çok önemli olduğunu ifade ederek, “İnsanın kendisine saygılı olması, çevresine de saygılı olmasını gösterir” dedi.

Ulusal Fotoğraf Yarışmasının düzenlemesine katkıda bulunan Kent Konseyi Genel Sekreterliğine,  MAFSAD ve İnönü Üniversitesine teşekkür eden Polat, “Serginin iyiliklere ve güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum” dedi

Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, 21. Yüzyıl ile birlikte köyden kente yaşanan göç nedeniyle kentleşme sorununun yaşandığına değinerek, toplumsal kurallar konusunda bir bilinç oluşturmak adına “Kendine ve Kentine Saygı Duy” projesinin hayata geçirdiklerini söyledi.

2018 yılı içerisinde konu ile alakalı birbirinden farklı çalışmalar yaptığını söyleyen Çobanoğlu, fotoğraf yarışmasıyla da projeyi neticelendirdiğini belirtti. Çobanoğlu, desteklerinden dolayı Malatya Büyükşehir Belediyesi, MAFSAD ve İnönü Üniversitesi’ne teşekkür etti.

MAFSAD Başkanı İnan Orhan, kent konseyinin önemli projeler hayata geçirdiğini belirterek,  “ Kendine ve Kentine Saygı Duy projesi  kent kültürü adına büyük önem arz etmektedir.” dedi.

 Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat değerlendirme kurulunda yer alan Doç. Dr. Mevlüt Akyol, İnan Orhan ve Yavuz Alhan’a katkılarından dolayı plaket takdim etti. Malatya Kent Konseyi’nden alınan bilgiye göre söz konusu serginin 20 Aralık Perşembe gününe kadar ziyaretçilere açık olacağı belirtildi.

KATEGORİ BİRİNCİLERİ

AD SOYAD

KATEGORİ

VELİ DÖNEK

ÇEVRENİ TEMİZ TUT

ÇETİN ERDEM

ENGELLİNİN HAKKINI KORU

MURAT İBRANOĞLU

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE ENGEL OL

MEHMET KARACA

HAYVANLARA MERHAMETLİ OL

BARIŞ TOPDEMİR

KENT MOBİLYALARINI KORU

AHMET TARIMCI

KENTİNE SAHİP ÇIK

MUSA TALAŞLI

SUYU TASARRUFLU KULLAN 

EMRE BOSTANOĞLU

TRAFİK KURALLARINA UY 

HÜSEYİN BOSTANCI

YEŞİLİ KORU

OKAN ÖZDEMİR

YAŞLILARA SAYGILI OL

MUSTAFA YİĞİT

YAYALARA YOL VER

Galeri

;