Aile de Dayanışma ve Paylaşımın Önemi

Aile de Dayanışma ve Paylaşımın Önemi

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi mahalle bazlı konferanslarına devam ediyor. Bu hafta Şahnahan Semt Konağında Şahnahanlı mahalle sakinlerine Sosyolog Sümeyye Abacı tarafından “Ailede Dayanışma ve Paylaşımın Önemi” anlatıldı.

 


Ailede dayanışma ve paylaşımın öneminden ve hassasiyetinden bahseden Abacı “Genel olarak toplumumuza baktığımızda değerler noktasında, paylaşım noktasında ve ailenin birlik ve bütünlük konusunda çok fazla sıkıntılar çekiyoruz. Çünkü toplum olarak bireyselciliği çok farklı değerlendiriyoruz ve biz bireyselciliği değerler noktasında, paylaşım noktasında fazla önemsememeye başladık” dedi. 

Geçmişteki evliliklerde temel problemlerin maddi konulardan kaynaklandığını fakat günümüzdeki en temel problemlerin; aile içerisindeki iletişimsizlikten, eşlerin birbirlerine olan ilgisizliğinden ve kayıtsızlığından kaynaklandığından bahsetti. 

Abacı, çocukların davranışları ve hareketleri anne ve babayı görerek ve model alarak öğrendiklerini, bu nedenle şöyle yapmalısın, böyle hareket etmelisin demek yerine o davranışı modelleyerek çocuklara öğretmek gerektiğini, özellikle çocukların gelişim dönemlerinde annelerin ve babaların aile içi paylaşımlara önem vermesini vurguladı. 

Abacı, aile içerisindeki problemlerin sonraya bırakılmaması gerektiğini çünkü bırakılırsa bu problemlerin ileride üst üste gelerek daha büyük problemlere sebebiyet vereceğini ve bu problemlerin çocukları özellikle okul hayatların da olumsuz etkilediğini dile getirerek, aile içerisindeki paylaşımın ve iletişimin kuvvetli olabilmesi için; beraber kitap okumanın, sohbet etmenin veya beraber bir film izlemenin aile içi paylaşımına olan önemine değindi. 

Konferansın sonunda katılımcılar sunumlarından dolayı Sosyolog Sümeyye Abacıya teşekkür ettiler.

Galeri

;