Bir Engellinin Hayatına Dokunmak

Bir Engellinin Hayatına Dokunmak

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu tarafından, engelliler yararına farkındalık uyandırmak amacıyla, Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in iki adet şiir kitabının satışı ile başlatılan farkındalık kampanyasına destekler devam ediyor. Bu kapsamda isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir vatandaş tarafından hediye edilen iki adet akülü tekerlekli sandalye, iki ortopedik engelliye teslim edildi.

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, dayanışma kültürünün önemini vurgu yaparak, birlik ve beraberliğimizi en üst seviyeye çıkarmanın dayanışma kültürü adına önemli olduğunu söyledi. Artan, engelliler yararına atılan her adımın önemli olduğunu vurgulayarak, “Bir engellinin hayatına dokunmak ve toplumu engelliye adapte etmek adına yapmış olduğumuz çalışmalara aynı titizlikle devam edeceğiz” dedi.

Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altuntaş, engellilerin medikal malzemeleri noktasında destek vermek amacıyla başlatılan kampanya ile güzel sonuçlar almayı umut ettiklerini belirtti.

Altuntaş, “Engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına medikal malzemelere çok büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Maddi imkânsızlık içinde bulunan kardeşlerimize yardım eden hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyor ve imkânı olan herkesin bu hassasiyeti göstermesini temenni ediyoruz” dedi.

Ortopedik engelli Amine Yanar, sosyal hayata katılım noktasında büyük sıkıntılar yaşadığını söyleyerek “Akülü araba ile kimseye ihtiyaç duymadan özgürce hareket edebileceğim. Bu desteği veren hayırsever vatandaşa  çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ortopedik engelli Abdullah Muhan ise destek verenlere teşekkür ederek bu anlamlı ve güzel dayanışmanın herkes tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi.

;