Biz Olmanın Yolu Sağlıklı Bir Ben Olmaktan Geçer

Biz Olmanın Yolu Sağlıklı Bir Ben Olmaktan Geçer

Malatya Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İletişim ve Paylaşım Çalışma Grubu tarafından “Toplumsal Yaşamda Ben ve Biz” konulu bir konferans düzenlendi. İletişim ve Paylaşım Çalışma Grubu Temsilcisi ve aynı zamanda Aile Eğitimi Uzmanı olan Ferat Dalaman tarafından verilen konferansa Genel Sekreter Abdullah Pektaş ve Konsey üyeleri katıldı.

 


Modern hayatın getirdikleri ile beraber toplumda bireyselleşme ve dolayısıyla yalnızlaşma sürecinin hızlandığını, bir ve beraber olmamız gereken zaman diliminde yaşadığımızı belirten Dalaman, “Biz aynı değerleri taşıyan, aynı değerlere inanan, aynı davası olan bir milletiz bu yüzden sadece zorunluluktan dolayı bir arada olamayız. Sadece şatafatlı, lüks bir hayat bize mutluluk getirmez. Yaşıyorsak selam almaya, selam vermeye, değer almaya, değer görmeye özümüz itibariyle ihtiyacımız var” dedi. 

Bireyselleşme sürecinin çocuklar üzerinde etkilerinden de bahseden Ferat Dalaman, ‘biz’ duygusunun gelişmesi, gerçekleşmesi ailelerin düzgün yetiştirdiği çocuklarla olur. Toplumsal anlamda ‘biz’ olmanın yolu sağlıklı bir ‘ben’ olmaktan geçer. Bilinçli, sağlıklı bir nesil yetiştirmekten geçer. Anne-baba bu derdi taşıyarak çocuklarını yetiştirmelidir” dedi. 

Dalaman “Egoist ben merkezli yaşayan insanlarda biz duygusu olmayacaktır. Biz duygusunun gelişmesi için çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bu duygu ile yetiştirmeliyiz. Başkalarının yaşadığı olumsuz bir durumdan mutlu olmamalıyız, bugün onun yaşadığı olumsuzluğun yarın bizim başımıza da gelebileceğini düşünmeliyiz” dedi.

Galeri

;