Bizim Geleneğimizde Yaşlıya Vefa Önemlidir

Bizim Geleneğimizde Yaşlıya Vefa Önemlidir

Bizim Geleneğimizde Yaşlıya Vefa Önemlidir

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri “Gelenekten Geleceğe” projesi kapsamında yaşlıların tecrübesinden faydalanmak, onlarla hasbıhal etmek, yaşlıların toplumumuzdaki önemini belirtmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Vefa Konağı’nı ziyaret ettiler.

Programda Kent Konseyi Gençlik Meclisi adına konuşan Muhammed Çobanoğlu, “Kökleri mazide kolları atide olan bir toplum oluşturmak için yaşlılar ile gençlerin ilişkilerinin güçlü olması gerekir. Büyüklerimizin hayatta edindikleri tecrübeler gençlere yol gösterici olabilir. Tecrübe parayla satın alınamaz. Bu nedenle sizleri ziyaret edip tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz” dedi.

Köklerimizin güçlü göstergesi olan yaşlılarımızla ilişkileri güçlendirmenin önemine değinen Çobanoğlu, “Kuşakların birlikte yaşadığı, ilişkilerin sürekli devam ettiği toplumsal bağları güçlendirmek için huzurevlerine olan ihtiyacı azaltmalıyız. Güçlü bir toplum güçlü ilişkilerden doğar. Bu ilişkileri güçlendirmeye vesile olacak olanlar yaşlılarımızdır” dedi.

Vefa Konağında bulunan büyüklerimiz duygusal anlar yaşadıklarını ifade ederek, “Gençler buraya gelerek gönüllerimizi aldılar. Bizimle sohbet ederek tecrübelerimizden faydalandılar. Bu ülkeyi bizden sonra gençlere emanet edeceğimiz gençlerimize güveniyoruz” dediler.

Gençlik Meclisi üyeleri, günümüzde iletişim problemi yaşıyoruz, Gelenekten Geleceğe projemiz kapsamında yer alan yaşlı ziyaretlerinin önemine farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan ziyaretlerin toplumun her kesimine ulaşmasını umut ettiklerini söyleyerek yaşlılarla gönül bağı kurduklarını ifade ettiler.

Vefa Konağı sakinleri ney dinletisi ve gençlerle yapılan sohbetten memnun kaldıklarını ifade ederek Malatya Kent Konseyine göstermiş oldukları özenden dolayı teşekkür ettiler.

Galeri

;