Çocuk Karikatüristler Ödüllerini Aldılar

Çocuk Karikatüristler Ödüllerini Aldılar

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin çocukları aktif olarak kent yaşamına katmak ve çocukların düşünce dünyasındaki kent yaşamını mizahi ve düşündüren yollarla ele almak amacıyla düzenlediği “Şehir ve Çocuk” konulu karikatür yarışmasının ödül töreni yapıldı Kent Konseyi’nde yapıldı. Birbirinden değerli yaklaşık 100 karikatürün değerlendirildiği ödül töreninde ilk 5’e giren yarışmacılara çeşitli ödüller verildi.

 


Malatya Kent Konseyinde düzenlenen programa Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Görsel Sanatlar Öğretmeni Bülent Altınsuyu ve yarışmacılar ile velileri büyük ilgi gösterdiler. 

Karikatürlerin değerlendirme kurulunda görev alan Görsel Sanatlar Öğretmeni Bülent Altınsuyu, “Değerlendirme yaparken çok zorlandık çünkü bizim için kâğıda atılan her çizgi çok önemliydi. Yarışmaya katılan çocuklara sanata verdikleri değerden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yarışmayı düzenleyerek çocukları sanata yönelten Kent Konseyi Çocuk Meclisi’ne ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a teşekkür ediyorum.” dedi. 

Kent Konseyi faaliyetleri hakkında bilgiler veren Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş bu sene şiir, makale ve karikatür yarışması düzenlediklerini, amaçlarının Malatya’nın potansiyeline şairler, yazarlar ve karikatüristler katmak olduğunu söyledi. 

Abdullah Pektaş, “ Malatya giderek büyüyen bir şehir, bu şehre sanatsal anlamda bir şeyler katmak adına bu tür yarışmalar düzenliyoruz ve karikatür yarışmamızda bunlardan bir tanesiydi. Yarışmaya katılan herkesi takip edip bu alanla alakalı kurs açmayı düşünüyoruz ve bu alana ilgi duyan çocuklarımızı buraya yönlendirip kendilerini daha iyi geliştirmelerini düşünüyoruz.”dedi. 

Pektaş, karikatürleri değerlendiren jüri üyelerine, yarışmaya katılan çocuklara ve çocukların velilerine teşekkür etti. Ayrıca yarışmaya giren bütün çocuklara Kent Konseyi tarafından kalemlik, kitap ve not defteri hediye edildi. 

Dereceye giren ilk 5 karikatür ise şöyle sıralandı 

1.Seval Bozyiğit  Yakınkent IMKB Ortaokulu ( Cumhuriyet Altını ) 

2. İrem Öztürk  Fatih İlkokulu ( Yarım Altın ) 

3. Begüm Delal Demir  Kemal Özalper Ortaokulu ( Çeyrek Altın ) 

4. Elif Ecrin Polat  Fatih İlkokulu ( Mansiyon ) 

5. Emre Keleş  Derme İlkokulu ( Mansiyon )

;