Engelli Farkındalığı İçin İmza Günü Programı

Engelli Farkındalığı İçin İmza Günü Programı

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu ve Fidan Kitap Cafe işbirliğinde İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in yazdığı “Yeter ki Yalan Sevme” ve “Düşünce” adlı şiir kitapları için imza programı düzenlendi. Engelliler yararına özel baskı yapılan ve satışından elde edilen gelirin tamamının engelli vatandaşlara medikal malzeme desteği sağlanacak olan imza programda aynı zamanda müzik ve şiir dinletisi geçekleştirildi.

Malatya Kent Konseyi’nde düzenlenen programa İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, Ak Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, gönüllü olarak her daim engelli vatandaşların yanında olduğunu söyleyerek,  bu çalışmanın amacına ulaşan bir kampanya olacağına inandığını söyledi. İki adet şiir kitabının düzenlemesinde ve kitabın baskısında emeği geçenlere de teşekkür eden Dağdeviren, elinden geldiğince bu çalışmalara destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, İl Emniyet Müdürü’nün göstermiş olduğu örnek davranışın çok önemli ve anlamlı olduğunu söyledi. Kent Konseyi olarak pandemi sonrası normalleşme sürecinde ilk programlarını icra ettiklerini belirten Artan, “Böyle güzel çalışmaları yine siz değerli hemşerilerimizle birlikte hayata geçireceğiz” dedi. Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’e teşekkür eden Artan, engelliler yararına farkındalık oluşturacak çalışmaları yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altuntaş, Malatya Emniyet Müdürlüğü ile belirli periyotlarda bir araya geldiklerini ve istişarede bulunduklarını söyleyerek, “Sayın müdürümüz her daim maddi, manevi ve kurumsal desteği ile biz engellilerin yanında yer almıştır. Bizlerin siz sağlıklı insanlardan talebimiz her daim birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini unutmamamızdır” dedi.

Engelliler yararına yapılan tüm işlerde sevgi ve içtenliklerini ortaya dökerek destek olan herkese teşekkür eden Altuntaş, “ Emniyet Müdürümüz Sayın Ercan Dağdeviren’e vermiş oldukları özverili destekten dolayı ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi.

Programda İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in kaleme almış olduğu şiirler okunurken aynı zamanda bestelenen şiirleri de mahalli sanatçılar tarafından seslendirildi. İmza programında vatandaşlar kitapları imzalatarak şiir ve sanat üzerine İl Emniyet Müdürü ile söyleşi gerçekleştirme fırsatı buldular.

;