Gençler Çağın Hastalığı “ Medya Bağımlığına” Dikkat Çekiyor

Gençler Çağın Hastalığı “ Medya Bağımlığına” Dikkat Çekiyor

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri son dönemlerde yaşanan teknolojik gelişmelerin topluma ve özellikle de gençlere olumsuz yansımalarına dikkat çekmek ve bu duruma karşı farkındalık oluşturmak amacıyla “Medya Bağımlılığı” konu başlığında bir proje başlattı.

 


Belirlenen pilot okullarda yapılacak sunumlarda Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından öğrencilere; bilgisayar, bilgisayar oyunları, cep telefonu, internet, sosyal medya ve televizyon konularında sunumlar gerçekleştirilecek. 

Bu kapsamda ilk olarak Dilek Anadolu Lisesi öğrencilerine Gençlik Meclisi üyeleri tarafından sunum gerçekleştirildi. Dilek Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Cemil Coşan, Okul Müdürü Tevfik Şahin ve öğrenciler katıldı. 

Proje kapsamında ilk sunumu yapan Gençlik Meclisi Başkanı Cemil Coşan, kitle iletişim araçlarının hayatımızın her alanında bulunduğunu söyleyerek, özellikle de bu araçların gençler tarafından bilinçsizce kullanıldığını belirtti. 

Bilgisayarın fayda ve zararları hakkında konuşan Coşan, “Bilgisayarın zararlarının önlenmesi için bilgisayarı kullanan kişi kim olursa olsun bilgisayar kullanımına bir sınırlama getirilmelidir. 

Coşan, “Bilgisayara şifre konarak olmadık zamanlarda çocuklar tarafından açılması engellenmeli ve filtre programı aracılığıyla internette zararlı içeriklere bilerek yada bilmeyerek girmesi engellenebilir” dedi. 

Çocukların ve gençlerin özellikle bilgisayar oyunlarına büyük bir ilgi duyduğunu söyleyen Coşan, bilgisayar oyunlarının çocuk üzerinde ki olumsuz etkilerinden de bahsetti. 

Sosyal medyanın iletişim kurmada büyük bir kolaylık sağladığını yalnız bunu bilinçsiz bir şekilde kullandığımız takdirde çeşitli problemlerle karşılaşabileceğimizi ifade eden Coşan, “ Eskiden annelerimiz bizlere tanımadığın biri sana şeker verirse alma derdi şimdi ise tanımadığın insanları Facebook’ta kabul etme diyor” dedi. 

Kitle iletişim araçlarının doğru bir şekilde kullanılmamasından dolayı aile yapısında zedelenmeler yaşanabileceğine dikkat çeken Coşan, aile içinde yapılacak yüz yüze sohbetlerin aile fertleri açısından çok daha önemli olduğunu vurguladı. 

Program sonunda öğrenciler Gençlik Meclisi Başkanı Cemil Coşan’a konu ile ilgili çeşitli sorular yönelttiler. Okul Müdürü Tevfik Şahin ise hazırlanan projeden dolayı Kent Konseyi Gençlik Meclisine teşekkür etti. 

Genel Sekreterlikten alınan bilgiye göre “Medya Bağımlılığı” konulu sunumlara Gençlik Meclisi üyeleri tarafından belirli periyotlarda pilot okullarda anlatılmaya devam edilecek.

Galeri

;