Gençlerden Örnek Proje

Gençlerden Örnek Proje

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından başlatılan ve Kadın Meclisi üyelerinin desteklediği proje kapsamında üniversite öğrencilerine sınav dönemlerinde destek olmak amacıyla yemekler yapılıp ikram edildi.

 


Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Gençlik ve Kadın meclisleri işbirliği ile gerçekleşen yemek organizasyonu ile gerek paylaşmanın güzelliğini ortaya koymak gerekse öğrencilerin sınav dönemlerindeki müşkül durumlarını gidermek amacıyla hazırlanan çalışmanın çok anlamlı olduğunu söyledi. 

Malatya’da her semtte birçok öğrenci evinin bulunduğunu belirten Pektaş, “Sıcak bir kap yemek bile toplumsal bağın kuvvetlenmesi adına büyük önem taşımaktadır. İl dışından Malatya’ya gelen öğrenci kardeşlerimize Malatya’mızın kadirşinaslığını göstermek adına yapılan bu çalışmanın örnek teşkil etmesini ümit ediyor ve gençlerimize okul hayatlarında başarılar diliyoruz” dedi. 

Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’ında konuk olduğu öğrenci evinde hazırlanan yemekleri yiyen öğrenciler yapılan çalışmanın çok anlamlı olduğunu söylediler. Özellikle sınav dönemlerinde yoğun ders çalışma temposu içinde olduklarını söyleyen ve yemek konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirten üniversite öğrencisi Erdi Dalhançer,“Gençlik Meclisi olarak başlattığımız bu projenin amacı, ülkenin farklı bölgelerinden Malatya’ya gelen öğrenci kardeşlerimizin sınav dönemlerinde işlerini kolaylaştırmaktır” dedi. 

Öğrencilerden Musa Özen ise “Malatya’da muhacir olarak bulunmaktayız. Bu projeyi organize eden Gençlik Meclisine, yemeklerini bizlerle paylaşan Kent Konseyi Kadın Meclisinin vefalı üyelerine ve Kent Konseyi Genel Sekreterliğine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

;