“Kendine ve Kentine Saygı Duy” Yaşlılara Saygılı Ol

“Kendine ve Kentine Saygı Duy” Yaşlılara Saygılı Ol

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi 2018 yılı lokomotif projesi olan “Kendine ve Kentine Saygı Duy” projesi ile kentin nabzını tutuyor.

Büyükşehir Kent Konseyi bir arada yaşadığımız yaşlılarımız ile ilgili farkındalık uyandırmak, onlara yalnız olmadıklarını göstermek, yaşlılarla manevi bir bağ oluşturmak, onların hayatlarını dinleyip ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yardımcı olmak amacıyla Özal Mahallesinde yaşlı komşuları olan Sultan Hanım’ı ziyaret eden mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Ziyarete katılan Aile Uzmanı/Sosyolog Elif Şengönül, yaşlılarımızın toplumumuz için çok kıymetli olduğunu, gelenek ve göreneklerimiz başta olmak üzere hayat tecrübeleri noktasında onlardan birçok şey öğrendiğimizi belirterek, “Yaşlılarımız toplumun bel kemiğidir” dedi.

Ev sahibi Sultan Hanım, komşularının kendisini sürekli ziyaret ettiklerini ve bu durumdan çok memnun kaldığını belirterek, “Benim tek ihtiyacım, muhabbet ve candan bir gülümsemedir. Komşularım bu ziyaretleri ile ihtiyaçlarıma cevap veriyorlar” dedi.

Mahalle sakini bayanlar, kırsal kesimlerde özellikle yaşlı ve yardıma muhtaç insanların tespiti ve ihtiyaçlarına karşılık verme noktasında daha duyarlı bir kesimin olduğunu ifade ederek, toplumun her kesiminde bu duyarlılığın olması gerekliliğine vurgu yaptılar.

Mahalle sakinleri Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliğinin başlatmış olduğu “Kendine ve Kentine Saygı Duy” projesinin toplumsal duyarlılık adına önemli bir çalışma olduğunu belirterek, toplumsal sorumlulukları tekrardan hatırlattıkları için Büyükşehir Kent Konseyi’ne teşekkür ettiler.

Galeri

;