Malatya Büyükşehir Kent Konseyi “Fotoğraf Nedir, Fotoğrafçı Kimdir”   Programı ile Fotoğraf Severleri Fotoğraf Sanatçıları İle Buluşturdu

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi “Fotoğraf Nedir, Fotoğrafçı Kimdir” Programı ile Fotoğraf Severleri Fotoğraf Sanatçıları İle Buluşturdu

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi sanatsal etkinlikler kapsamında son dönmelerde fotoğrafa olan ilginin artması ile fotoğraf ve fotoğrafçı konusunu ele almak üzere bir program düzenledi. Kent Konseyi idari binasında düzenlenen programa Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, konu ile ilgili konuşmalarını yapmak üzere fotoğraf sanatçısı olan Doç. Dr. Ömer Gemici, Ömer Şahin, Ramiz Akar ve fotoğraf severler katıldı.

Ev sahibi olarak konuşmalarını yapmak üzere söz alan Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, genel sekreterlik olarak şehrin estetik değerini yükseltmenin nitelikli sanatsal faaliyetlerin varlığı ile anlam bulacağını, şehrin sosyal ve kültürel mirasının aktarıcı unsurlarının başında ise fotoğrafın önemli bir yere tekabül ettiğini belirterek, Malatya Büyükşehir Kent Konseyi olarak bu sürece katkı sağlama gayretinde olduklarını, önümüzdeki dönemlerde fotoğrafçılık alanında kurslar açacaklarını söyledi.

Doç. Dr. Ömer gemici ise fotoğrafın yereli, bölgeyi, ulusalı ve uluslararası alanı etkileme gücünün sözün önüne geçebileceğini, dolayısıyla fotoğrafın iyi yönde de kötü yönde de bir araç kullanılabildiğini söyledi. Fotoğrafın insanın görme biçiminin bir yansıması olduğunu da belirten Gemici, bu görme biçiminin ise düşünme biçimi ile bağlantılı olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan fotoğraf sanatçısı Ömer şahin ise yaptığı sunumunda fotoğrafın bir konuyu, bir temayı anlatmada güçlü bir etkisinin olduğunu, bazen tek bir kare ile birçok şeyin anlatıldığını söyledi.  Gemici “Altı Üstü Bir Sevda” ismi ile ülkenin çeşitli yerlerinde çektiği fotoğrafların hikâyelerini de fotoğraf severlerle paylaştı.

Programın moderatörlüğünü yapan fotoğraf sanatçısı Ramiz Akar ise  “Fotoğraf Nedir Fotoğrafçı Kimdir” başlığı altında yapılan sunumların fotoğraf severlerin kafasındaki birçok soruya yanıt verdiğini, yeni bir bakış açısı getirdiğini, bundan dolayı Doç. Dr. Ömer Gemici ve Ömer Şahin’e teşekkür ettiğini söyledi.

;