Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Genel Kurulu’nu Yaptı

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi, yeni başkanını ve yürütme kurulunu seçmek için Gençlik Meclisi Olağan Genel Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi.

Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen  programa Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, oda, vakıf, dernek, sendika, siyasi partilerin gençlik temsilcileri, okul temsilcileri, idareciler ve öğretmenler  ve katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşmalarını yapan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Malatya Kent Konseyi’nin misyonu, vizyonu hakkında bilgi vererek konsey çatısı altında yapılan çalışmalardan bahsetti.

Anadolu’yu Anayurt yapan kadim topraklar üzerinde yaşadığımızı ifade eden Artan,   tarihin her sahnesinde gençlerin çok önemli yerlerde ve görevlerde olduğunu söyledi. Bundan sonra da gençlerin çok güzel yerlere geleceğini ifade eden Artan, “ Bugün yapılacak seçimin sizlere ve Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından divan heyeti oluşturuldu. Gençlik Meclisi Genel Kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Belediyeler Kanunu 76. maddesi gereğince kurulan Kent Konseylerinin bünyesinde oluşturulan Gençlik Meclisinin oluşumunu, çalışma alanlarını anlatarak “ Bu salonda bulunan gençlerin gözlerinde heyecan ve umudu görebiliyoruz. Bizim gençlerimize güvenimiz tam” dedi.

Yürütme Kurulunda görev alacak olanların kendilerini Genel Kurula tanıtmasının ardından Gençlik Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulunun belirlenmesi için seçim yapıldı. Yapılan seçimlerin neticesinde Gençlik Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulu, Genel Kurul tarafından oybirliği ile seçildi. 

Programın dilek ve temenniler kısmında söz alan gençlik meclisi üyeleri, Malatya’da başta gençlik olmak üzere tarih, sosyal ve kültürel bazda yapılabilecek çalışmalar hakkında önerilerde bulundular.

1.      

Ayşegül Babacan

Gençlik Meclisi Başkanı

2.      

Fatma Gül Hançer

Yürütme Kurulu Üyesi

3.      

Fatma Çala

Yürütme Kurulu Üyesi

4.      

Edibe Korkut

Yürütme Kurulu Üyesi

5.      

Elanur Toper

Yürütme Kurulu Üyesi

6.      

Emirhan Kızıltaş

Yürütme Kurulu Üyesi

7.      

Esma Erduran

Yürütme Kurulu Üyesi

8.      

Esma Kurak

Yürütme Kurulu Üyesi

9.      

Gizem Mutlu

Yürütme Kurulu Üyesi

10.  

İbrahim Yasin Sağlam

Yürütme Kurulu Üyesi

11.  

Meryem Taşlı

Yürütme Kurulu Üyesi

12.  

Sultan Kumru

Yürütme Kurulu Üyesi

13.  

Şeyhmus Kalkan

Yürütme Kurulu Üyesi

14.  

Yunus Emre Dertli

Yürütme Kurulu Üyesi

;