VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SEMİNERLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SEMİNERLERİ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi 2016-2017 eğitim öğretim yılında başlatmış olduğu “Verimli Ders Çalışma Yöntemleri” konulu seminerlerine 2017-2018 döneminde de devam ediyor.

            Bahçebaşı Anadolu Lisesi ve 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan sunumlarda, verimli ders çalışmak için önce öğrencilerin kendilerine bir hedef belirleyerek bu hedef doğrultusunda başaracaklarına inanmalarının çok önemli bir etken olduğunu dile getiren Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri, “Eğer bir kişi hedefini belirlememiş ve amaçsızca yaşıyorsa o kişinin hayatta başarılı olması çok zordur. Bu yüzden hedefini koymalı ve bu hedef yolunda elinden geleni yaparak inancını yitirmemelidir” denildi.

            Seminerlere olan yoğun ilgiye teşekkür eden Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Ateş, “Gençlik Meclisi olarak her zaman gençlerin inançlı olması gerektiğini ve eğer inanç ve motivasyon yoksa o kişinin her yere savrulabileceğini bulunduğumuz her ortamda dile getirmeye çalışıyoruz. Bu hayatın her alanında geçerli olduğu gibi eğitim ve kariyer alanında da geçerlidir. Bu yüzden bir genç başarılı olmak istiyorsa hayatını buna göre şekillendirip idame etmelidir” dedi.

Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisinden yapılan açıklamaya göre, “Verimli Ders Çalışma Yöntemleri” konulu seminerlerin hafta boyunca farklı okullarda devam edecek.

;