Gönül Dünyamızda Tasavvuf Konulu Program Düzenlendi

Gönül Dünyamızda Tasavvuf Konulu Program Düzenlendi

Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubunun organizasyonunda düzenlenen “İrfan Sofrasının Kandilleri” programının konuğu “Gönül Dünyamızda Tasavvuf” konusu ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  Öğretim Üyesi Dr. Ömer Demirbağ oldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu Temsilcisi Mehmet Aydemir, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu Temsilcisi Mehmet Aydemir, “Niyazi Mısri Çalışma Grubu olarak Malatyalı Niyazi Mısri Hazretlerini tanımak ve tanıtmak için faaliyetler yapmaktayız. Bugün icra ettiğimiz programda bu minvalde hazırlanmıştır” dedi.

Öğretim Üyesi Dr. Ömer Demirbağ, tasavvufun hayatımızın bir parçası olduğunu söyleyerek “ Günümüz dünyasında maalesef İslam medeniyetinin içinde olmadığı bir tasavvuf anlayışı yaşanmaktadır. Adım attığımız sağlam bir zemin yok. İslam medeniyeti olmadan tasavvuf ve tarikatlar yürütülmeye çalışılıyor” dedi.

Büyük insanların hayatında bir inziva, bir çile, bir yalnızlık dönemi olduğuna, bütün peygamberlerin bu dönemlerden geçtiğine işaret eden Demirbağ, “  İnsanoğlunun hayatı içinde azap verici bir durumda olsa en verimli anları yalnızlık anlarıdır” dedi.

Konferans programının sonunda Ömer Demirbağ’a plaket takdim eden Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, “ Yol kelimesinin Türkçe karşılığı tarikattır. Hakka vardıktan sonra bütün yollar bizimdir. Bizi Hakka götüren bütün yolların yolcularına selam olsun ”dedi.

Konferans programının akabinde Niyazi Mısri Çalışma Grubu Tasavvuf Musikisi Ekibi tarafından bazı eserler seslendirildi. 

;