Büyükşehir Kent Konseyi’nden  “Kendine ve Kentine Saygı Duy” Projesini Başlattı

Büyükşehir Kent Konseyi’nden “Kendine ve Kentine Saygı Duy” Projesini Başlattı

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından 2018 yılının lokomotif projesi olarak hazırlanan “Kendine ve Kentine Saygı Duy” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Ramada Otel’de düzenlenen kahvaltı programına projeyi tanıtmak ve istişare de bulunmak amacıyla Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Sabri Akın yerel ve ulusal medya temsilcileri bir araya geldiler.

Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Sabri Akın, Kent Konseyi olarak kentin ve kentlilik bilincinin geliştirilmesi amacıyla farklı çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Kentin hepimizin ortak alanı olduğunu söyleyen Akın, kentin gelişimi ve kentlilik bilincinin oluşmasında hepimize ayrı ayrı büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Akın, Malatya Büyükşehir Kent Konseyi olarak, kentin yanı sıra kentlinin hak ve hukukunun korunması ve toplumsal bir bilinç oluşturmak gayesi ile “Kendine ve Kentine Saygı Duy” projesini uygulamaya koyduklarını belirtti.

Bu proje ile amaçlarının çevre, sağlık, eğitim, kültür, gençlik, ekonomi vb. alanlarda karşımıza çıkan ve geçmişten gelen ahlaki değerleri yeni hayat biçimleri içerisinde faydalı bir şekilde ortaya çıkarabilmek olduğunu söyleyen Akın, “Bu proje ile toplumun birbirine karşı yükümlülüklerini hatırlatmak, aynı zamanda bireyin çevresi ile uyumlu olması ve çevresine değer katacak, toplumsal yaşama katkı sağlayacak bir vizyon oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Yıl içerisinde yapılacak etkinlikleri slayt eşliğinde sunan Akın, bu kapsamda sosyal deneyler, resim, kompozisyon yarışmalarının yanı sıra, ulusal fotoğraf yarışması ve kamu spotu çalışmaları ile de gündeme getirmeye devam edeceklerini söyledi.

 Akın “Projemizin kentimizin sosyal ve kültürel geleceğine katkı sağlayacağını umuyoruz ve yıl içerisinde yapılacak bütün etkinliklerde kentle ilgili hassasiyeti olan, bir fikri olan herkesin desteğine ihtivacımız var” dedi.

Programın sonunda basın mensupları proje ile ilgili görüş ve düşüncelerini aktararak, projenin Malatya için hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.

;