MALATYA BÜYÜKŞEHİR KENT KONSEYİ KOMŞULARI İFTARDA BULUŞTURDU

MALATYA BÜYÜKŞEHİR KENT KONSEYİ KOMŞULARI İFTARDA BULUŞTURDU

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği  “Komşuluk Kültürü Projesi” kapsamında Şehit Fevzi mahalle sakinlerini iftarda bir araya getirdi. Düzenlenen iftar yemeğine Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, mahalle muhtarı Sami Cengil, Taştepe ve Şehit Fevzi Mahallesi Sosyal Kültürel Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yahya Dayan ve mahalle sakinleri katıldı.

Mahalle Muhtarı Sami Cengil konuşmasında; Kent Konseyi’nin kaybolan komşuluğu geliştirmek için bu yemeği düzenlediğini belirterek mahallelerinde komşuluk ilişkilerinin henüz kaybolmadığını, bundan dolayı da şanslı olduklarını, kendilerini iftarda bir araya getiren Malatya Büyükşehir Kent Konseyi’ne teşekkür etti.

Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş Ocak 2017 tarihinde başlattıkları “Komşuluk Projesinin” kaybettiğimiz değerlerimizi yeniden yakalamak ve yaşatmak adına başlattıkları 3. Proje olduğunu belirtti.

Komşuluğun akrabalık ve kan bağının bile bazen önüne geçtiğini belirten Pektaş, bu değeri yeniden yakalamak ve tekrar gündeme getirmek için 30 kadar faaliyetle Malatya’da bu konuya dikkat çekmek istediklerini belirtti. Komşuluğu Cuma hutbelerinde müftülük aracılığıyla hatırlattıklarını, toplum destekli polislerimizle mahalleleri gezip anlattıklarını, broşür dağıttıklarını belirtti.

Pektaş; iftar yemeğini de komşuluk ilişkilerinin iyi ve güzel yaşandığı Taştepe semtinde gerçekleştirmeyi düşündüklerini söyleyerek katılan herkese teşekkürlerini sundu.

İftar yemeğine katılan mahalle sakinleri Büyükşehir Kent Konseyi tarafından başlatılan bu projenin çok anlamlı olduğuna vurgu yaparak komşuluğun eskiden çok değerli olduğunu, insanların birbirine karşı saygılı davrandıklarını, şimdi bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmediğini söylediler.

Program yapılan yemek duasının ardından sona erdi.

Galeri

;