MUTLU BİR ŞEHİR OLUŞTURMANIN YOLU MUTLU BİR KADIN VE MUTLU BİR AİLEDEN GEÇER

MUTLU BİR ŞEHİR OLUŞTURMANIN YOLU MUTLU BİR KADIN VE MUTLU BİR AİLEDEN GEÇER

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı tertip ettikleri bir program kapsamında konuk ettiler. Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen, yerel ve ulusal ölçekte özellikle kadınlara dönük yapılan çalışmaların konuşulduğu, Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisinin ev sahipliğindeki programa Ak Parti İl Başkanı Hakan Kâhtalı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Sabri Akın, Yeşilyurt ve Battalgazi İlçe Kadın Kolları Başkanları, Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri ve diğer gönüllü üyeler yoğun bir ilgi gösterdi.

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi’nin tanıtım filminin gösteriminin ardından Kadın Meclisi adına söz alan Yürütme Kurulu üyesi  Ayşegül Kama kadınlara dönük çalışmaların kapsamının kadının hayatın her alanında aktif bir şekilde rol alması yönünde olduğunu belirterek, gönüllü bir şekilde binlerce kadına yapılan bu çalışmaların sürdürülmesi konusunda kendilerine destek olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Ahmet Çakır’a ve Genel Sekreter Sabri Akın’a teşekkürlerini iletti.

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Sabri Akın yaptığı konuşmasında, “Büyükşehir Kent Konseyi olarak yaptığımız çalışmalarda kadının, merhamet, sevgi, şefkat, emek, fedakârlık ve en önemlisi anne olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Bugünün bir gün değil bir yıl değil, bir ömrü ifade ettiğini biliyoruz.” dedi

Kadın Meclisi Koordinatörü Hatice Albayrak’ın moderatörlüğünde devam eden programda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a ulusal ölçekte, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ise yerel bazda yapılan çalışmalar hakkında sorular yöneltildi.

Çalık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün bir vesile olduğunu, yılın her gününün kadınlar için olduğunu Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasından itibaren kadınlar için önemli mesafeler alındığını belirterek AK Parti iktidarlarında kadınlara çok önemli haklar verildiğini söyledi.

 Öznur Çalık “8 Mart Dünya Kadınlar Günü tek bir gün değil 365 gün, günümüz olsun. Özellikle kadın güçlü olduğunda aile, aile güçlü olduğunda toplum güçlü olur. Bizim temel taşımız ailemiz. Aileyi güçlendirecek her türlü politikanın altına imza atmaktan da her zaman çok büyük mutluluk duyuyorum." dedi.

Çakır: “ Hizmet Anlayışımızda Değerlerimizin Bize Yüklediği Sorumluluk Var”

Konuşmasının başında sivil alanın güçlü olduğu yerlerde siyasetinde güçlü olacağı vurgusunu yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yerelde yaptıkları hizmetler için kadını merkeze koyduklarını, Çiğdem Tozkoparan Kadın Spor ve Kültür Merkezi ve Sanat Merkezi başta olmak üzere kentin dört bir yanındaki semt konakları vasıtasıyla binlerce kadına hayatlarını kolaylaştıracak eğitimler verdiklerini söyledi.

“Hizmet anlayışımızda değerlerimizin bize yüklediği bir sorumluluk var ve bu sorumluluk çerçevesinde hizmet üretiyoruz” diyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi uhdesinde çeşitli kademelerde 400 civarında kadın personel istihdam ettiklerini, mutlu bir şehir oluşturmanın mutlu bir kadın ve mutlu bir aileden geçtiğini söyledi.

Programın sonunda Ak Parti Genel Başkan Yardımcı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından Kadın Meclisi üyelerini temsilen iki kadına çiçek buketi takdim edilirken, katılan bütün kadınlara da karanfil takdim edildi.

 
;