Kadınlar Malatya’yı Konuştu

Kadınlar Malatya’yı Konuştu

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadınların kentin yönetiminde söz sahibi olmalarına katkı sağlamak amacıyla “Malatya’yı Kadınlarla Konuşuyoruz”  adlı bir program düzenledi. MABESEM Konferans Salonunda düzenlenen programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Eşi Hafize Gürkan, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdulkadir Artan, Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, kadın STK temsilcileri ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı.

Kadın Meclisi Saliha Bulut, “Bugün burada Malatya’yı kadınlarla konuşuyoruz. Gündeme dair kentimizin yönetimine dair bütün sorularımızı davetimize icabet eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a soracağız. Bizlere söz hakkı tanıdıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Kadınlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Kadınlar hayatın her safhasında ve her aşamasında olmalı, kadınların olmadığı yerlerde sağlıklı bir süreç devam edemez. Bundan dolayı bugün burada kentimizin yönetiminde sizlerin de görüş ve önerilerinizi almak istiyorum” dedi.

Gürkan, insan paydasına yönelik hizmet anlayışı benimsediklerini ifade ederek, “Yaptığımız işlerde hizmet anlamında kadın erkek ayırt etmeden her zaman eşit şekilde davrandık, bundan sonra da aynı doğrultuda hizmet vermeye devam edeceğiz ”dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, programa katılan, fikirlerini beyan eden bütün katılımcılara teşekkür etti.

HİMYAÇ Derneği Başkanı Ayşe Ece Budan, “Kadınlara yönelik çok anlamlı bir program oldu. Başkanımız kadınların haklarını koruma ve gözetme noktasından hep bir rol model olmuştur. Başkanımız Selahattin Gürkan’a kadınlara vermiş olduğu bu değerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik yapmış olduğu çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını belirten katılımcılar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a, Eşi Hafize Gürkan’a ve Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisine teşekkür ettiler.  Program esnasında Müzisyen Yaşar Büyükyolcu tarafından  icra edilen müzik dinletisinin yanı sıra Şair Sülbiye Kutlu’nun Malatya temalı şiirleri de büyük bir beğeni topladı.

;