Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti

GÜRKAN: SEVGİ ENGELİNİ YİTİRMEYELİM

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu 10 – 16 Mayıs ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik yapmaya ve farkındalık oluşturmaya devam ediyor. 

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altuntaş ve Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu üyeleri Başkan Gürkan’ı ziyaret ettiler. 

Başkan Gürkan: Engelli kardeşlerimiz ile birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “Engelli olmak bir eksiklik değildir. Önemli olan insanları sevebilmektir. Sevgi engelinin olmamasıdır. Yerel Yönetimler olarak, engelli kardeşlerimizin toplumdaki yaşamları ve yaşam standartlarını yükseltmektir. Şehirlerin onlara engel olan engellilerini kaldırarak şehirleri engelsiz hale getirmek bizlerin temel görevidir. 

Engelli kardeşlerimizin engelsiz bir şehirde yaşamaları için yoğun bir çalışma ve gayret gösteriyoruz. 

Büyükşehir Belediyesi olarak şu anda bir Engelsiz Yaşam Merkezi yapıyoruz. Son aşamasına gelindi, eksiklikler tamamlanıyor. Engelli kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Semt konakları, Kültür Merkezleri, Kent Konseyi’mizde yapılan çalışmaları ve projeleri destekliyoruz. Bu konuda engelli kardeşlerimiz ile paydaş olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. 

10 - 16 Mayıs Engelliler Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum. Bütün insanlarda sevgi engelinin olmamasını temenni ediyorum. Sevgi engelini yitirmeyelim. Bütün insanları sevelim yaratandan ötürü anlayışı ile hareket etmeliyiz” dedi. 

Altuntaş: Bizler bu şehirde engelsiz bir şekilde yaşamak istiyoruz

Malatya Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altuntaş, “Bugüne kadar Kent Konseyi ile yapılmış olan güzel çalışmalar oldu.  Bu çalışmaların içerisinde bulunmakta mutluluklar duydum. Çalışmalarımızı biliyorsunuz. Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu olarak taleplerimizi iletmek ve birlikte ilerlemek istiyoruz. Sizlerin desteği ve çabası ile birlikte Malatya’yı engelsiz bir Malatya yapalım. Örnek bir çalışma yapalım. Bizler bu şehirde engelsiz ve özgür bir şekilde yaşamak istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu üyeleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan engellilik alanında istişare de bulundular. 

Başkan Gürkan istişare sonrası Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubuüyelerine hediyeler takdim etti.

;