Malatya Kent Konseyi’nden Prof. Dr. Ali Erbaş’a Destek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma günü verdiği hutbede eşcinsellik ve evlilik dışı ilişkilerle ilgili söylediği Kur-an’dan ayetlerle eleştirel bir bakış açısı getirmesi karşısında başta Ankara Barosu olmak üzere milletimizin kutsal değerlerine bir saldırı niteliğine büründürüldü.

Prof. Dr. Ali Erbaş’ın “Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüz binlerce insan gayri meşru ve nikâhsız hayatın İslamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim" ifadelerini kullanmıştı.

Konu ile alakalı birçok kesimden Ali Erbaş’a destek mesajları yağarken Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan’da yaptığı yazılı açıklamada Erbaş’a desteğini iletti.

Aileyi Yıkmayı Amaçlamaktadır

Artan’ın yapmış olduğu yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma hutbesindeki ifadeleri İslam dininin bilinen ve bütün mezheplerince benimsenen kurallarının açıklamasıdır. LGBT’ye yönelişler, toplumun ve devletin çekirdeği olan aileyi yıkmayı amaçlamaktadır. Aziz İslam’ın bütün din ve felsefelerde kadın ve erkeğin nikâh dışı birlikteliği kınanmıştır. İnsanlığın doğal yönelişi budur. Esasen insan neslinin devamı da sağlam bir aile yapısıyla mümkündür” dedi.

Artan; “Aksi düşünceler tarih boyu bir defa denenmiş, her sapkın uygulama Mazdek ve Babek örneğinde olduğu gibi toplumu fesada sürüklemiştir. Ankara Barosu’nun ve diğer bazı baroların LGBT yanlısı açıklamalarının hukuki açıdan tutarlı hiçbir yanı yoktur. Sayın Erbaş, anayasal, yasal ve İslami görevini yapmıştır. Eline, diline ve beline sahip çıkanlara selam olsun”dedi.
;