Geçmişin Sosyal Medyası Halıcılık, Sosyalleşmenin Önemli Bir Unsuru

Geçmişin Sosyal Medyası Halıcılık, Sosyalleşmenin Önemli Bir Unsuru

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Kent Konseyi ve Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle "Dokuyarak Hayata Dokun" projesi kapsamında açılan Halı Kursu'nda Halı Kesim Töreni düzenlendi. Törende konuşan Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, kültürümüzde halıcılığın önemine vurgu yaparak "Geçmişin sosyal medyası diyebileceğimiz halıcılık aile ekonomisine katkı sağladığı gibi sosyalleşmenin de bir önemli bir unsuruydu" dedi. Geleneksel halı dokumacılığının açılan kursta yaşatılmasının ve öğretilerek aktarılmasının sağladığını belirten Batar, kursta emeği geçenlere teşekkür ederek kursiyerleri tebrik etti.

80 yaşında kursiyer oldu

Halı Dokuma Kursuna katılan kursiyerlerden Kadriye Topçu'nun 80 yaşında olduğu öğrenildi. İlerlemiş yaşına rağmen öğrenme azmini bırakmayan Topçu, "Kurstan oldukça memnunuz. Kursumuzun devamlı olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Daha sonra Kadriye Topçu'nun dokunduğu "Nar Çiçeği" adlı halı ile diğer halıların kesimi gerçekleştirildi. Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ev sahipli yaptığı kursta 15 bayan kursiyerin halıcılık öğrendiği belirtildi.

Malatya Yemekleri ikram edildi

Halı kesim töreninin sonunda kursiyerlerin evlerinde kendilerinin hazırlayıp getirdiği Malatya Yemekleri, katılımcılara ikram edildi.

;