KÜÇÜK YÜREKLER FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARI UNUTMADI

KÜÇÜK YÜREKLER FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARI UNUTMADI

Filistin’de yaşanan İsrail zulmüne karşı dünyanın dört bir yanında tepkiler devam ediyor. Bu kapsamda Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri geçtiğimiz günlerde düzenlemiş olduğu  ‘Hepimiz Filistiniz’ konulu programı kapsamında zulme karşı duygu ve düşüncelerini kaleme alan çocukların mektupları Malatya Kent Konseyi binasında sergilendi. 

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin organizasyonunda düzenlenen programda konu ile ilgili açıklama yapan Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Adem Melih Genç, “Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi olarak Filistin'de yaşanan zulüm ve haksızlıklar karşısında sessiz kalmamak için ve Filistin’deki çocukların yaşadığı zorluklara değinmek için bir farkındalık çalışması yaptık” dedi. 

Çocuklar Olarak Bu Vahşeti Kabul Etmiyoruz

Malatya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Adem Melih Genç konuşmasını şöyle sürdürdü: Geçtiğimiz günlerde “Hepimiz Filistiniz” konulu farkındalık programında arkadaşlarımızın duygularını dile getirdiği mektupları bugün kamuoyu ile paylaşmak istedik. Hepinizin bildiği gibi savaşın en acı ve en dehşet verici yüzünü maalesef her zaman çocuklar görür. Özellikle refah sınır kapısında yaşanan katliam masum sivillerin ve çocukların sığındığı yerlerin İsrail tarafında bombalanmasına ve resmen orda katliam yapılmasına bizler çocuklar olarak yapılan bu vahşeti kabul etmiyoruz. Çocuklar olarak bizler savaşın olmadığı, çocukların ağlamadığı bir dünya istiyoruz. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olan bizler barış adına atılan tüm adımların yanındayız. Bugün burada çocukların yazdığı ve paylaştığımız mektuplar biz küçük yüreklerin kaleme dökülmüş olan büyük çığlıkları aslında, Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi olarak diyoruz ki; Filistinli Çocuklar Ağlamasın artık.

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri Filistinli çocuklar için yazılan mektupları okudular. 

Galeri

;