MALATYA KENT KONSEYİ ‘DİJİTAL FOTOĞRAFÇILIK’ EĞİTİMİ ALAN KURSİYERLER SERTİFİKALARINA KAVUŞTU

MALATYA KENT KONSEYİ ‘DİJİTAL FOTOĞRAFÇILIK’ EĞİTİMİ ALAN KURSİYERLER SERTİFİKALARINA KAVUŞTU

Malatya Kent Konseyi, bireylerin sosyal, kültürel ve sanatsal kapasitelerini artırmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Malatya Kent Konseyi’nin açtığı ‘Dijital Fotoğrafçılık’ kursunu başarıyla tamamlayan 21 kursiyer katılım sertifikalarını aldılar. Malatya Kent Konseyi’nde düzenlenen iftar programından sonra ‘Dijital Fotoğrafçılık’ kursiyerlerine sertifikaları takdim edildi.  Dijital Fotoğrafçılık katılım sertifika programına Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Dijital Fotoğrafçılık Eğitmeni Ramiz Akar ve kursiyerler katıldı. 

Çok Güzel İşler Yapıyorsunuz

Fotoğrafçılığa küçük yaşlardan itibaren ilgi duyduğunu söyleyen Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, “İlk kazandığım para ile fotoğraf makinesi satın aldım. Aldığım Rus model yukarıdan bakarak çektiğim fotoğraf makinesi ile deneme yanılma yoluyla çok fotoğraf çekmiştim. Ama sizler çok şanslısınız, almış olduğunuz eğitimler sayesinde fotoğraf makinesinin ayarlarını öğreniyorsunuz.  Diyafram ve ışık konularını, kompozisyon konularını öğreniyor ve uygulamalı olarak sahada çekimler yapıyorsunuz. Çok güzel işler yapıyorsunuz. İletişim fakültesinde okuyan öğrenci arkadaşlarımız içinde pekiştirme konusunda yararlı olacaktır. Önceki dönem eğitim alan arkadaşlarında buralara gelmesi ve fotoğrafçılığı sürdürmeleri beni ziyadesiyle memnun etti. Eskiden öğrenciye talebe denirdi. Talepte özne sizsiniz, talip olacaksınız talip olunca fotoğrafçılığı hem meslek olarak, hem hayatta hem de sanat olarak da icra edersiniz. Almış olduğunuz bu belgeler hayırlı olsun. Bilgileriniz devamlı olsun. Bu bilgilerin üzerine yeni bilgiler inşallah ilave edersiniz” dedi.  

Fotoğrafçılık Uzun Bir Yolculuk

Dijital Fotoğrafçılık kursunu güzel bir final ile bitirdiklerini söyleyen kurs eğitmeni Ramiz Akar “Dijital Fotoğrafçılık eğitimleri kapsamında birçok konuyu ele aldık. Fotoğraf tarihi, fotoğraf makineleri, objektifler, ışık, kompozisyon, diyafram, iso, estantane v.b. konuları kursiyerlerimize anlattık. Dijital Fotoğrafçılık eğitimleri kapsamında sahada bir dizi çekimler gerçekleştirdik. Kursumuz bitiyor olsa da kursiyer arkadaşlarımız ile zaman zaman Malatya’nın farklı ilçelerinde çekimlere devam edeceğiz. Fotoğrafçılık uzun bir yolculuk, bu yolculuğa devam edecek olan kursiyerlerimize her zaman desteklerimiz devam edecektir” dedi.  

Dijital Fotoğrafçılık kursunun kendileri için verimli ve güzel geçtiğini ifade eden kursiyerler Malatya Kent Konseyine ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler. 

;